Succesverhalen

******
Man, Venray

Kom en blijf in balans?

Als man van 45 jarige leeftijd ontdekte ik dat ik steeds zwaarder werd. Bij mezelf dacht ik wel eens: ‘Als ik in dit tempo doorga staan de volgende dingen vast: op mijn vijftigste weeg ik 100kg en op mijn vijfenzestigste heb ik suikerziekte.’ De afgelopen jaren heb ik wel geprobeerd af te vallen en te sporten, maar beiden zonder succes. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt wat niet bij me past: lijnen en intensief sporten. Daar mijn zorgverzekeraar wellicht ook gebaat is bij mijn gezondheid daar maar eens geïnformeerd over de mogelijkheden om gezonder te eten. Tenslotte gaat ieder pondje door het mondje. Ik kreeg een mooie vergoeding bij het inschakelen van een erkend voedingsconsulente. Via Google kwam ik uit bij Ivon van Berkmortel. De informatie op de website was helder en simpel met als hoofdregel ‘Voeding en leefstijl zijn 2 begrippen die belangrijk zijn voor jouw gezondheid.’ En leefstijl klonk voor mij al anders dan lijnen. Na een telefonisch gesprek met Ivon had ik er een goed gevoel bij en schreef me in voor de eerste cursus ‘Gezonde balans’.
Welnu, ik was begonnen in september en nu, vier maanden later, heb ik ook de tweede cursus ‘Blijf in balans’ afgerond. Het concept is zo helder en eenvoudig, dat ik inderdaad een gezondere levensstijl heb ontwikkeld. Ik heb meer energie en ben tevreden met wat ik eet. Wat eet ik dan? Nou, eigenlijk mag je alles eten, maar ik heb ontdekt dat ik dat niet meer wil. Ik mag best wel eens uit eten of iets lekkers op de verjaardag, maar door de cursus ben ik veel bewuster geworden van de keuzes die ik kan maken. Mijn nieuwe eetpatroon voelt voor mij als natuurlijk en goed haalbaar. Zelfs zo, dat ik met dit ook zie doen tijdens de feestdagen in de winter en de tuinfeestjes in de zomer, ja zelfs op mijn 65e. Geen gekke recepten of wazige afslankproducten, gewoon bewuster kiezen uit de gewone dingen die in de supermarkt liggen. Ik ben helemaal tevreden en gelukkig.
Of ik ben afgevallen? Nou is dat niet het belangrijkste, maar wel een prettig gevolg van dit alles. Ik ben in vier maanden (als man, want dat scheelt) van 97 kg in totaal 14 kg afgevallen en weeg nu 83kg. Daar waar in september een droogtrommel zat, zit nu weer een buik die lijkt op een wasbordje. Haha! Dat wasbordje komt er trouwens niet, want sporten in de sportschool past niet bij mij. Dat hoeft trouwens bij Ivon ook niet. Ik mocht een bewegingspatroon zoeken dat bij mij past. Ik ben meer gaan wandelen en dat voelt prima.
Zijn er buiten alle voordelen nadelen? Ja, helaas wel. Het zijn niet veel nadelen, maar je zult flink in de buidel moeten tasten voor een nieuwe garderobe. Maar dat heb ik er graag voor over gehad.
Ivon, dank voor de warme en deskundige begeleiding, waarin je mij geleerd hebt om in balans te komen! Ik heb meer energie, voel me gezonder en fitter en dat door gewoon te doen. Gewoon gezonde keuzes maken zonder gedoe en bewegen in de mate die bij je past.

Dank hiervoor!

******

Vrouw, Ysselsteyn

Ik ben altijd wat kilo’s te zwaar geweest. Lange tijd heb ik erover na gedacht hoe ik deze kilo’s kwijt wilde raken en op welke manier. Ik was er al snel over uit dat ik een gezondere levensstijl wilde en wat ik daarna ook kon behouden. Ik wilde niet afvallen d.m.v. vervangende producten, want de ervaring leert dat je daarna alles weer aan komt.
Ik kwam middels ons dorpskrantje in aanraking met Ivon. En wat bleek, de consulten werden ook nog eens vergoed door mijn zorgverzekering.
Ik was gemotiveerd en door iedere week met een groep mensen bij elkaar te komen en ervaringen te delen gingen de kilo’s er in t begin al vlug af. Wauw het werkte dus! En geen honger gevoel, ja het was even moeilijk om de suiker uit te bannen. Maar oh wat geniet ik nu extra veel wanneer ik van mezelf wel iets lekkers mag. Want dat kan gewoon, zei het met mate.
Ik ben inmiddels 8 kilo kwijt, zit lekkerder in mijn vel en heb mijn nieuwe voedingspatroon echt eigen kunnen maken. Ik wil ook niet meer terug naar hoe het voorheen was. Dankzij Ivon weet ik nu ook hoe ik de draad weer oppak wanneer ik bijv. wat etentjes heb gehad en hoe ik daarin goede keuzes kan maken.
Ja ik heb het uiteindelijk zelf gedaan, daar ben ik trots op, maar zonder Ivon was dit niet gelukt.
De laatste kilo’s ga ik nu proberen om er zelf af te krijgen middels mijn nieuwe voedingspatroon. En dat gaat me lukken!
Bedankt Ivon!

******

Vrouw, Ysselsteyn

Inderdaad wat een mooie enthousiaste afsluiting was het woensdag .
Mijn ervaring met deze nieuwe uitdaging ( zoals ik hem noem ) is me enorm meegevallen .

Géén echt dieet om te volgen maar bewustwording van je eigen eetpatroon. Wanneer ga ik echt starten ? Zeker toen ik ook nog enkele kilo’s kwijt was , begon ik steeds meer gemotiveerder te worden. Wat een brok energie kreeg ik ! Komt dit doordat ik véél minder suiker binnen krijg?

De bijeenkomsten met andere cursisten heb ik als zeer prettig ervaren . Horen wie welke valkuil of vordering heeft gemaakt. Maar zeker elkaar steunen en complimenteren.

Al met al denk ik had ik dit maar eerder geweten en hoop dat ik dit patroon kan vasthouden. Ik heb in ieder geval de motivatie gevonden en ik hoop dat je nog meerdere mensen kun motiveren .

Enorm BEDANKT voor alles!

******

Vrouw, Liessel

In december werd ik gevraagd of ik in januari mee wilde gaan naar Ivon om af te vallen. Dus ben ik maar mee gegaan (ik wist namelijk niet precies wat je deed) ik wist dat je ’n diëtiste was ( maar het bleek net een beetje anders te zijn). Ga wel mee en ik zie wel dacht ik. Want overal wordt het zelfde gezegd en gedaan zoals: elk pontje gaat door het mondje en je valt (in het begin vaak) erg snel af (zoals bij Sonja Bakker) komt het er meestal weer bij en nog eens kilo’s extra enz.. Zo had ik al minder goede ervaringen bij verschillende diëtistes; weinig afvallen en veel honger.Maar ik dacht “baad het niet schaad het niet” TOCH!!!

Ik kom binnen (zitten er al een paar dames) dacht zal ik omdraaien…. het was dat ik samen was met iemand maar anders…. ik weet niet of ik wel naar binnen was gegaan. Maar gelukkig wel gedaan. Ivon gaf ieder een mapje met uitleg en het belangrijkste de 10 basis regels. En voor ik het wist ( omdat het leerzaam en ook nog eens erg gezellig was) stonden we alweer buiten en zeiden we tot volgende week.

Die week was ik er heel erg mee bezig geweest om alles opnieuw eigenlijk te gaan leren (en dus in mijn ogen GEEN LIJNEN). Om de 10 basis regels goed uit te voeren en in mijn hoofd te stoppen. Want het is eigenlijk de bewust wording van de voeding. Een week later was er (tot mijn verbazing) ruim 1 kg eraf. Hè…. ik heb geen honger gehad en meer en vaker gegeten dat is raar… En nu een kleine 4 maandjes en 2×6 weken bijeenkomsten verder en niet vergeten RUIM 10 KG LICHTER.

Ivon jij hebt veel goede adviezen gegeven, maar 1 ervan (ervaar ik nu zelf ook) is dat er altijd mensen zullen zijn die niet zeggen ben je afgevallen…..dat diegene jaloers zijn dat het mij is gelukt om af te vallen, maar liever zelf dat hadden willen bereiken. Dus stoor je er niet aan zei je.

Ik merk het zelf nu heel erg want mijn kleren zijn echt veelste groot geworden (een heel erg fijn gevoel is dit). En ik merk het ook in mijn gezicht en mijn benen. En dan denk ik erg vaak aan jouw zinnetje Ivon. Voorheen zou ik in het oude terug vallen met de gedachten van niemand ziet het waarom zou ik het dan doen (ja, ik weet wat iedereen nu denkt en zegt je doet het toch voor jezelf) maar het motiveert toch meer als iemand het zegt en ziet toch???

Maar hoe dan ook ik had dit in het begin van dit jaar nooit kunnen denken maar nu wel te voelen en dit na een paar maanden al bereikt te hebben. Ik zelf zie het nu niet als lijnen ( het woordje lijnen is dan ook bijna niet gebruikt bij jouw) want het is een bewust wording van en over voeding. Het is het zelfde maar het klinkt echter wat vriendelijker☺️ als lijnen. Want dat is wel een bepaalde stempel, nadruk hoe je het ook noemen mag.

Nu ga ik elke maand nog bij je langs om nog wat minder te worden. Omdat ik een doel heb om in de toekomst eens met mijn dochtertje durf te gaan zwemmen voordat ze te groot is of dat ik niet meer mee mag/kan.

Ik heb wel één klein min puntje….Ivon er valt nu wel een erg gezellig leerzaam uur(tje) weg met jouw en de dames die hierdoor heb leren kennen.

Dus Ivon nogmaals bedankt voor de ruim 10 kg die ik ergens verloren ben bij jouw ?? en de erge gezellige en spannende (ivm die weegschaal) leerzame tijd die echt wel ga missen. En ik wens jouw heeel veeel succes want ik denk dat je het nog erg druk zult krijgen. Want is dat ze mij vragen hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Zeg ik jouw naam IVON een voedingsdeskundige in Liessel.

Bedankt, bedankt en nogmaals bedankt.

******

Vrouw, Ysselsteyn

“Ik wil jou heeeel hartelijk bedanken voor alle tips, steun en de gezellige avonden. Dit had ik nooit van te voren durven hopen en dromen dat ik zoveel kilo’s zou kwijt raken.
Ik als uiteindelijke doel staan: onder de 80 kilo komen. Nou, dat is me gelukt!! Ik vind het nog wel steeds erg lastig om me niet zo vaak te wegen, maar dit gaat wel steeds beter.
Nu heb ik mijn doel aangepast naar 75 kg. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit ga halen.
Het allermooiste vind ik wel dat ik mijn trouwjurk (deze is in mei 2017 20 jaar oud…)weer aan kan. En rits gaat zelfs heel gemakkelijk dicht, heb nog wat ruimte over zelfs.
Ik ben echt super blij dat ik in mei deze stap hebben gezet. Heb wel mijn hele garderobe moeten aanpassen, jassen, broeken, ondergoed, alles moeten vervangen…. maar dit heb ik er graag voor over gehad. Krijg nu soms van mensen te horen: ben jij groter geworden….? 🙂

Dus Ivon, heel veel dank voor alles!!! Ik wens jou heel veel succes voor de toekomst, maar dat gaat jou zeker lukken, ik zal jou zeker aanbevelen bij anderen.”

******

Vrouw, Ysselsteyn

“De advertentie, in ons regionaal blad, kwam voor mij op het perfecte moment. Ik had zojuist geconcludeerd, na mezelf in de spiegel gezien te hebben, dat het niet meer kon met mijn gewicht. Ik had het nooit echt gezien dat ik toch wel de nodige kilo’s teveel meedroeg, totdat ik die dag voor de spiegel stond en mijn ogen echt open gingen.
Ik heb contact opgenomen met Ivon en ze was zo positief en vol goede moed dat ik mezelf, een beetje sceptisch dat wel, meteen aangemeld heb. Ik ben vol positiviteit en goede moed daarmee gestart. Mede door de perfecte begeleiding van Ivon met de nodige peptalk, eye-openers en de groepssessies maakte dat de kilo’s eraf vlogen. En ja, ik heb dit allemaal zelf gerealiseerd, maar zonder Ivon was ik nóóit gekomen waar ik nu was. Tijdens de cursus een aantal keren wel de bekende ‘schop onder de kont’ nodig gehad maar dan kon ik ook weer door waar ik gebleven was. En eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit zo gemakkelijk gewicht verloren en toch lekker te blijven eten. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik aan het diëten was, het was daardoor ook niet moeilijk om het vol te houden. Ik kan het iedereen aanraden!!
Gezonde Balans heeft me niet alleen lichamelijk veranderd want met de kilo die eraf ging groeide mijn zelfvertrouwen en op de dag van vandaag voel ik me herboren in mijn eigen lijf. De oude ik is back en voel me sterker, mooier en zelfverzekerder dan ooit tevoren.
Inmiddels ben ik 16 kg kwijt. Ik kan het alleen nu, weet hoe ik weer terug moet komen als ik een paar dagen wat anders of buitensporig gegeten óf gesnoept heb. Ik ben trots op mezelf 😀
Als ik de voor en na foto’s bekijk zie ik een groot verschil, het totaalplaatje is geheel anders geworden. Ik sta zelfverzekerd rechtop en voel me 10 jaar jonger en elke keer als ik naar een oude foto denk ik “zo wil ik nooit meer worden, hier heb ik het voor gedaan”.
De complimentjes van anderen voelen als een warme deken over me heen maar dat ik mezelf weer in de spiegel aan kan kijken en trots ben als ik mezelf op foto’s zie staan dát is toch wel het grootste compliment wat ik mezelf cadeau kon doen.
Ivon, je weet het, ik kan je niet genoeg bedanken en je blijft maar zeggen dat ik dit allemaal zelf gedaan heb maar ik blijf erbij, je bent een toppertje, zonder jou was me dit niet gelukt. BEDANKT !!”

******

Vrouw, Ysselsteyn

Ik wist al jaren dat ik te zwaar was, maar had me er eigenlijk bij neergelegd en vond het wel “prima”…
maar mijn partner had veel last van mij ‘s nachts omdat ik snurkte…dus had ik maar 1 keuze, 10 kilo afvallen en dan hopen dat het snurken weg zou zijn…
Al ooit Sonja Bakker gedaan en Balance gedaan ( de hele dag punten tellen)…wel afgevallen, maar weer aangekomen….

Half mei bij Ivon gebeld (ik wilde nl. het liefst in een groep en het was in de buurt) en gelukkig startte de week erop direct een nieuwe groep, anders was ik denk ik nog teruggekrabbeld…
Ik was heel benieuwd wat het zou worden, omdat Ivon in ons dorp al heel veel “volgers” had, waardoor ik er een beetje gemengde gevoelens bij had. Beetje “Jomanda”gevoel had ik….maar…de eerste bijeenkomst was al heel duidelijk…hier zat ik op mijn plek…
Met respect en geduld voor ieder individu van de groep werd mijn nieuw eetpatroon uitgelegd zonder calorieën tellen, alles opschrijven enz..DOE MAAR GEWOON….
Aangezien ik iemand ben die zich aan afspraken houdt en dus niet “smokkelde”, vlogen de kilo’s eraf. Dit stimuleerde natuurlijk enorm…na 8 kilo was het snurkverhaal verleden tijd, maar het ging zo lekker, dat ik mijn doel ging bijstellen.
De eerste 8 weken heb ik me precies aan de regels gehouden….vooral de kwarkmomenten hielpen me door de dag….daarna in de vakantie af en toe iets lekkers.. De bijeenkomsten vond ik het heel fijn en een stok achter de deur werkt voor mij goed….de tips van anderen waren ook altijd welkom….sommige eetgewoontes zijn verleden tijd, andere wat bijgesteld, en er zijn nieuwe bijgekomen.

*wat ik vooral geleerd heb is luisteren naar mijn lijf….buikhonger of hoofdhonger….
*iets lekkers mag: maar heel bewust nemen en dan ook heeel bewust genieten…
*ik ben vooral trots op mijzelf (al is het soms nog een droom), dat het gewoon gelukt is….
*ik ben heel tevreden nu, ik wil nooittt meer die 7 op de weegschaal zien….
*soms ben ik bang dat ik weer terug ga vallen ( is vroeger ook al vaker gebeurd), maar diep van binnen weet ik eigenlijk dat dit gewoon gaat lukken!!!….en het kan ook niet, alle kleren zijn vervangen, ha ha..

‘s Nachts slaapt iedereen weer heerlijk, overdag ben ik gelukkig en blij met de complimenten en dankbaar voor mijn slanke lijf en….. Ivon blijft als een engeltje op mijn schouder fluisteren wanneer het duiveltje op de andere schouder bezig is….

******

C85A7188

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.